– “Feministiske stemmer før og nå”
Begrepet kvinnelitteratur oppstod på syttitallet. Det historiske begrepet er knyttet til litteratur skrevet av kvinner – og om kvinner – sett i samfunnspolitisk perspektiv. Denne ukens forfattermøte på Kulturtorvet vil i år være preget av Stemmerettsjubileet 2013. To kvinner – med litteratur fra ulike tidsepoker – vil sette sitt preg på møtet, som vil ha form av en samtale der feministiske kampsaker vil være tema.

Forfatterne Toril Brekke og MiRee Abrahamsen vil samtale om ulike temaer innen kvinnelitteraturen. Her ønsker de å sette søkelys på kvinneroller i historien, kvinner i u-land, jordmødre, tabuer, kvinner i Russland/Sibir, kvinneskikkelser i litteraturen. I det hele tatt: Trenger vi kvinnelitteraturen anno 2013?

Tidspunkt: 21. november: Lindesnes bibibliotek, Kulturtorvet kl. 1700

Før forfattermøtet vil det bli et kort innledende foredrag: “Om Tobine Tørresen – en forkjemper for kvinnelig stemmerett fra Lindesnes” v/Rolf Steinar Bergli.

 

Arr. Lindesnes bibliotek, Lindesnes historielag, Aust-Agder bibliotek og kulturformidling og Vest-Agder fylkesbibliotek.

 

Toril Brekke, f. 1949, er en feministisk forfatter fra syttitallet, kjent fra sitt sterke politiske engasjement i kvinnelitteraturen. Av kvinnelitteraturen er hun aller mest kjent for romanen “Jenny har fått sparken”, som omhandler en kvinnearbeidsplass hvor de ansatte er truet av omlegging – og hvor kvinnene protesterer og tvinger arbeidsgiver og fagforeningsleder i kne. Hun er en svært produktiv forfatter, med over tretti bokutgivelser bak seg, og flere av dem har kvinnepolitiske problemstillinger som tema. Toril Brekkes kamp for ytringsfrihet, feminisme og menneskerettigheter, gjenspeiles i mange tillitsverv i norsk kulturliv.

MiRee Abrahamsen, f. 1973, er en engasjert og allsidig forfatter fra Tromøya utenfor Arendal. Hun debuterte som forfatter i 1999 med lyrikksamlingen Ankeret i apegården. Den andre boka, I skyggen av Qassioun, er en roman om en arabisk familie i Damaskus. For romanen Det ville østen fra 2012, mottok hun terningkast seks i Verdens Gang, og hele tre ganger er hun blitt nominert til Sørlandets litteraturpris.

 Bilder fra arrangementet:
20131121-1732-46 -001 20131121-1733-14 -001
Translate »
Click to listen highlighted text!