Fotosamlingen

Museet har med årene samlet en større mengde gamle fotografier fra kommunen. En stor del er samlet inn i på 1970- og 80-tallet i regi av Ungdomsforeninga i Sør-Audnedal. I tillegg er denne fotosamlinga supplert med mange andre lånte foto, slik at dagens samling består av over 13.000 digitaliserte foto med tilknytning til kommunen. Disse fotoene er tilgjengelig på nett søkbart for alle, og fotoene ligger pr nå tilgjengelige fra tre forskjellige steder:

1) Bygdemuseets nettsted: http://lindesnes-bygdemuseum.net/bilder.php
Her ligger foto som ble scannet fram til ca. 2007, samt gjenstandsfoto tilgjengelig. 

2) Digitale bilder i Vest-Agder sitt nettsted: http://www.dbva.no
Her ligger over 35.000 foto fra hele Vest-Agder samlet.

3) Kulturtorvets samling på Flickr: http://www.flickr.com/photos/kulturtorvet/
Her ligger over 10.000 av fotosamlingens innhold på nærmere 11.000 foto samt gjenstandssamlingen, og også arkivdokumenter som f.eks svært gamle dokumenter samlet inn til bygdebokarbeidet på 1940/50-tallet, historielagets stedsnavnsregistreringsprosjekt fra 80/90-tallet, Th. H. Braadlands kopiprotokoller fra 1919-1930-tallet, skoleprotokoll for Vigeland/Rødberg 1880-90 og en protokoll for Vigeland garveri.

Samlingen på Flickr er mest oppdatert, mens de andre samlingene har fordeler i at man søker i en større samling foto fra hele Vest-Agder samtidig og den første lenken fører til «det gode gamle» grensesnittet som mange kjenner godt fra før.

Se et utvalg av bilder fra vår store fotosamling:

[AFG_gallery]

Translate »
Click to listen highlighted text!