Enda flere vil jobbe selvstendig eller med hjemmekontor

Enda flere vil jobbe selvstendig eller med hjemmekontor

Det siste året har de fleste opplevd en annerledes hverdag med hjemmekontor, og mange spør seg nå om det å jobbe hjemmefra kan bli enda vanligere i tiden som kommer. Må man egentlig måte opp på et kontor hver enkelt dag for å kunne gjøre jobben sin? Det kommer selvsagt an på hvilken jobb man har, men for mange klassiske kontorjobber er det ikke sikkert at det er nødvendig.

Visse typer jobber, slik som butikkmedarbeidere og andre tjenesteytende yrker som gjør noe fysisk, må uansett møte opp på arbeidsplassen for å få gjort jobben. Arbeidsgivere for klassiske kontorjobber står nå foran et interessant dilemma: Skal de fortsette å gi arbeidstakerne muligheten til å jobbe hjemmefra, skal de gå tilbake til fast kontorjobbing, eller skal de komme opp med fleksible løsninger som kan innebære at man jobber noen dager hjemmefra og noen dager på kontoret?

Flere skaper sin egen arbeidsplass

I dagens digitale verden finnes det mange som også skaper sin egen arbeidsplass, i form av at de jobber digital for ulike oppdragsgivere som for eksempel frilansere eller investorer. Noen har kanskje et språktalent og finner seg jobber som oversettere, tekstforfattere og lignende jobber, mens andre har kanskje alltid hatt et godt øye for tall og investeringer. For sistnevnte er det gode muligheter for å skape noe helt selv, ettersom det finnes mange tradingplattformer der man kan kjøpe og handle aksjer og verdipapirer.

Hvis du tilhører sistnevnte gruppe og alltid har hatt lyst til å prøve deg i finansbransjen, kan du for eksempel sjekke ut en etoro anmeldelse for å få en innsikt i hvordan disse plattformene fungerer. For å kunne tjene på investeringer, krever det naturlig nok at man har en egenkapital som man kan benytte til det formålet, samtidig som man også bør ha en solid buffer ettersom det ikke kan sammenlignes med fast inntekt.

Slik er det gjerne generelt for de fleste typer selvstendig næringsdrivende, enten man jobber som oversetter, investor, musiker, kunstner eller noe annet. Inntektsstrømmen kan være variabel, så for de som ser etter mer forutsigbarhet i økonomien, er en heltidsjobb fort mer å foretrekke.

Fjernarbeid gir muligheten til å være stedsuavhengig

Mange liker tanken på å ikke være fastlåst til et bestemt sted, og det er noe av appellen med digitale jobber som kan gjøres fjernt. Enten du sitter hjemme i stua, på hytta, eller på et solrikt sted i utlandet, kan du gjøre jobben såfremt du har en laptop og en stabil internettforbindelse. Det kan være spesielt fristende for den litt yngre delen av arbeidslivet, som enda ikke har slått seg til ro med familie. Det å kunne reise rundt i verden samtidig som man har en jobb å lene seg på, er en unik mulighet som mange ønsker.

For andre er det å dra på kontoret for å møte kolleger noe de ikke vil vært foruten. Mange setter stor pris på det sosiale aspektet som en arbeidsplass fører med seg, så det er naturlig at det er forskjeller på hva folk vektlegger i en jobb.