Mat og drikke

Et kjent ordtak er “uten mat og drikke, duger helten ikke”. Bespising kan ta former som pølsekos og bål ute, besøk på et spisested eller til og med inntas dypt under vannets overflate. Lindesnes har verdens største undervanns-restauranten, “Under”. Restauranten fikk sin første Michelin stjerne i februar 2020.

Eksepsjonell glede og forventning

Det er mange veier til tilfredsstillelse og glede. Noen elsker å spille Casino på nett, noen trenger utfordrende fjell, og andre igjen får dem gjennom eksepsjonell mat. Snøhetta arkitektkontor står bak fantastiske bygg som Lillehammer OL Museum, Bibliotheca Alexandrina i Egypt, Operahuset i Oslo og undervanns-restauranten Under i Lindesnes.

Som besøkende i Under kan du se egne ingredienser svømme utenfor vinduene. Med flott belysning er havlivet, bevegelsene i vannet, og ulike arter som makrell, små-haier, og dansende tang og tare godt synlig gjennom panorama vinduene. Enkel underholdning av stimfisk, fargede leppefisker og krigersk hummer gjør visuell nytelse fullkommen. Opplev nærheten til naturkreftene mens du venter. På restaurantens meny er delikatesser og inspirerte lokale ingredienser som fisk, tang, krabber, og urter fra funn i havet. Sesongbaserte goder som sjøfugl, og villsau er alltid populære.

Mer enn bare undervannsmat

Lindesnes har flere spisesteder og kafeer. Varierte menyer med tradisjonsrike retter finner du flere steder. Gode Tapasretter, ferskt nybakt brød fra Kastellet, dessertbuffet på Kjøbmandsgaarden og Hr. Redaktørs fristelser av fulltreffere i mat og drikke. Et populært og livaktig treffsted.

Foruten restaurant betonte steder er det Edgars Bakeri og Konditorier, Marna Cafe, og SMOI – MANDALS HEMMELIGHETER som er Kaffebar og Pizza restaurant med inspirasjon fra amerikanske og Italienske kjøkken. Fyrgryta, Kroen Pub, Bredden bar og hygge, Jentan på Båly, Tidemands Cafe, Kulturtorvet Kafé, Sjøboden Pub og Sommerkafé på Risøbank fortjener besøk.

Du må besøke Ljosland Fjellstove hvor heiefisk og villmarkspizza er på menyen. Unikt flott reinsdyrkjøtt og tyttebær på pizzaen gir smaksopplevelser du ønsker igjen!