Ideer til den neste festen din

Ideer til den neste festen din

Når det endelig blir mulig å samle mange mennesker igjen etter pandemien, er det nok mange som gjerne vil arrangere en skikkelig fest. Det er selvsagt gøy å bare samles for å spise og danse, men kanskje det er morsomt å finne på noe ekstra. Kanskje du kan arrangere en hobbyfest der gjestene lager et eller annet. Denne typen fester passer nok best for barn, men foreldrene kan selvsagt også være med.

Lag en konkurransekveld

Det er mange måter å lage en konkurranse. Du kan arrangere fantasifulle sportskonkurranser eller invitere til en brettspillkveld. Kanskje du kan få med deg gjestene på en Konkurranse på Internett. Alternativt kan du også lage din egen quiz eller spørrekonkurranse med litt mindre gevinster. God mat hører med til konkurransekvelder, og en slik fest passer for hele familien, spesielt dersom alkoholforbruket er veldig lavt.

Arranger en kurvfest

Hvis du vil gjøre det rimelig og enkelt, og ikke vil bruke lang tid på å lage mat til festen, kan du invitere til en god gammeldags kurvfest. En kurvfest er en fest der alle gjester tar med seg noe spiselig som de deler med de andre gjestene. Gjestene kan lage mat selv, eller ta med noe de har kjøpt. Kurvfester er enkle å arrangere og maten blir gjerne veldig variert. Dessuten kan du være sikker på at alle får spise noe de liker.

Inviter til en nabofest

Kjenner du naboene dine? Mange nordmenn kjenner knapt de som bor like ved, og da kan det være fint å invitere til en nabofest. Den kan arrangeres utendørs om sommeren, kanskje i en park i nabolaget. Da kan du få nye venner og bidra til bedre samhold i nabolaget.

Arranger en kulturfest

Du kan også velge å lage en temafest, for eksempel en fest med kulturelt tema. Dere kan samles for å se på en operaforestilling på TV eller samles rundt en virtuell kunstutstilling. Her er det selvsagt en fordel å invitere folk som har de samme interessene som deg. Det er aldri gøy hvis noen sitter og klager. Når du arrangerer en fest med kulturelt tema, kan du også be gjestene kle seg ekstra fint, slik de ville gjort dersom de skulle på en ekte operaforestilling.

Når det gjelder temafester, er det ingen grenser. Du kan arrangere et karneval, en vannfest med vannpistoler og vannballongkamp eller en blomsterfest der alle ikler seg blomster. En humorfest er også morsomt. Her har alle med seg vitser eller morsomme opptredener som de framfører for de andre. Dessuten kan du arrangere en krimfest der gjestene skal løse en krimgåte. Dette krever litt planlegging, men kan være veldig morsomt.