Fyrtårn og bibliotek

Lindesnes kommune har tre kommunale bibliotek. Biblioteket er ikke bare for lesing og bøker. De er steder for opplysninger om ulike begivenheter, og kunngjøringer fra foreninger og lag. Få med deg hva som skjer i byer og tettsteder i storkommunen, ved å stikke innom et av bibliotekene! De vet som regel om matlagingskurs, eventyrstunder, enkle kunstkurs, håndverk og utstillinger, og langt mer som skjer rundt i området.

Vigeland Bibliotek

Lindesnes bibliotek ble i 2009 kjent som Vigeland bibliotek etter at de flyttet inn på Kulturtorvet i Vigeland. Kulturtorvet rommer bygdemuseum, galleri, kafe, turistkontor med mer. Med trådløst nettverk, utlån av spillkontroller og mer er det lett å bruke noen timer her. Bygget er fantastisk utsmykket av Jorunn Sannes. Hun er anerkjent for sine mange verk som; “Smykkeskrinet” på Lærernes Hus, “Taket” på Operahuset i Oslo, “Speilvendt” på Kulturtorget i Vigeland, og andre kjente arbeider. Innendørs finnes flotte kunstverk av Trond Skog og Gunnar Torvund.

Lindesnes Fyr

Fyrlyset kom for første gang til Lindesnes i 1656. Fyret er ikke bare det første i Norge. Det er også plassert på Norges sydligste punkt i fastlands-Norge. Helt ytterst mot havet råder det stort og flott, og det har vært til hjelp for adskillige mennesker i nød. Tåkeluren var driftet mellom 1825 og frem til 1987. Som Norges eneste fyrtårn er to fyrvoktere fortsatt i tjeneste her. Stiftelsen Lindesnes fyrmuseum overtok i 1992 bevaring av fyrtårnet som “et fredet kulturminne”.

Lindesnes Fyr tilbyr omvisning, utsalg av reisesuvenirer, bokutgivelser om fyret, og maritime kvalitetsprodukter. De har eget poststempel med egne Lindesnes Fyr-frimerker og postkort, flere ulike tekstiler som pledd, klær og så videre. De tilbyr økologisk mat, og flere spisealternativer med lokale retter på menyen. Ellers er det Kafe Fjellhallen, Fyrgryta, og Bakerovnen med ferske kanelknuter på sommeren. Det satses stort på lokale produkter og bærekraft for nærmiljøet.

Tilbring natten her og kjenn de enorme naturkreftene som skaper spenning, forventning og kanskje litt ærefrykt? Kos deg i Lindesnes!