oddsen

Oddsen, ulike typer oddsspill og ulike sporter

Oddsen er en samlebetegnelse på oddsspill som er levert av bettingselskaper. Norsk tipping er det største bettingselskapet i Norge. Det finnes også andre bettingselskap som Unibet, betson og coolbet for eksempel. De leverer også oddsspill. Oddsen er en type spill som har vært i Norge i over 25 år. Det ble tillatt fra 1993. Det finnes tre typer oddsspill: Langoddsen, liveoddsen og oddsbomben. De to første er de mest vanlig typene spill i dag og blant folk flest er langoddsen mest vanlig. Det er et spill der man velger odds fra ulike kamper som man setter sammen. Desto høyere odds det er, desto høyere er gevinsten. Man kan sette flere kamper sammen på samme bong, slik at muligheten til å vinne blir større. Da vil oddsen bli høyere og gevinsten hvis man vinner blir også større. En annen ting som styret det, er hvor mye penger man setter på et spill. Setter man for eksempel 100 kroner på et spill, er det en risiko for at man taper det, det samme gjelder om man setter 10000 kroner også. Sjansen for å vinne eller tape er lik uavhengig av hvor mye man setter. Jo mer man setter, jo mer kan man vinne eller tape.

Ulike oddsspill og ulike sporter

Ovenfor er det skrevet om langoddsen. Liveoddsen er et spill som skjer underveis i en kamp. Det er et spill, der oddsen varierer fra minutt til minutt. Oddsen er avhengig av hvordan det går i kampen. Jo bedre et lang spiller, jo lavere blir oddsen til det laget. Det å spille på oddsen underveis i en kamp, kan gjøre at kampen blir enda mer spennende og gjøre at man følger ekstra godt med på kampen. Man har odds på mange ulike typer sporter og det finnes mange oddsspill. Fotball, håndball, tennis, golf, bordtennis og volleyball er eksempler på ulike spill. Under oddsspill på fotball, har mange mange ulike ligaer og mange ulike kamper. Man kan sette penger på hva man vil, men det lønner seg å sette pengene sine på en sport og et lag man vet litt om, slik at vinnersjansene er større siden man har mer kunnskap om laget.

Eksempler

I premier league, som er den høyeste divisjonen i fotball i England, er det mange store klubber som folk flest har hørt om eller har kjennskap til. Manchester United er en av de klubbene. Når de spiller mot andre lag i England, som er rangert lavere på tabellen enn de, får de en lavere odds enn et lag som er dårligere. Det vil si at hvis man setter pengene sine på at motstanderlaget til Manchester United vinner, vil man tjene mer penger på å sette pengene sine på at de vinner, enn Manchester United. Setter man 100 kroner på oddsen på at Burnley vinner, vil man tjene mer enn hvis man setter pengene sine på Manchester United. Vinnersjansene derimot, de er i utganspunktet mindre hvis man setter pengene sine på Burnley. Det er litt av spenningen om man vil ta den risikoen for å tjene mer eller om man vil gå for det «sikre».